verhuisd

Dinsdag 28 december 19.30 uur, we stappen ons huis in Sankt Peter binnen. Wat er in de weken in Nederland vooraf ging? Nou, eigenlijk best wel veel.

Dinsdag 30 november rijden we naar Leeuwarden om de komende tijd bij Robin in te wonen. De hand- en spandiensten die we de komende weken daar willen verrichten verlopen lekker vlot.

Vrijdag 18 december hebben we een afspraak met het verhuisbedrijf in Ede omdat we nog wat volle verhuisdozen langs willen brengen. Van het verhuisbedrijf krijgen we te horen dat ze de 2e week van januari in Bulgarije moeten lossen. Voor die tijd kunnen ze dan bij ons in Oostenrijk langskomen. Door deze nieuwe ontwikkelingen, besluiten wij om na de kerstdagen de overtocht te maken. Dit houdt in dat we nog 1 weekje in Nederland zijn. Het komt allemaal steeds dichterbij! De Kerstdagen zijn nog even een cadeautje om met Robin en Iris in Nederland te vieren.

Oostenrijk naar G2!

Omdat Oostenrijk de Coronamaatregelen heeft aangescherpt naar G2 staan we maandagochtend om 07.00 uur al bij het HealthCheckCenter om een PCR-test af te nemen. Daarna rijden we door voor de Boostervaccinatie.  Zo komen we in ieder geval legaal Oostenrijk binnen. ’s Middags gaat Iris weer richting Utrecht en nemen we afscheid van haar met een heeeele lange dikke knuffel en vochtige oogjes. Pfff dat is wel even een momentje hoor en datzelfde krijgen we de volgende ochtend nog een keer met Robin. De rest van de familie en vrienden, hebben we afgelopen week al gedag gezegd.

Thuis!

Dinsdagochtend 28 december, 05.00 uur rijden we de straat uit met een volgeladen Up. Diedel heeft zich lekker op de achterbank genesteld en zo tuffen we naar onze nieuwe bestemming! Auf geht’s! Om 19.30 uur rijden we de oprit op. We zijn thuis!

De komende dagen staan weer in het teken van voorbereidingen treffen. Er staan nog  meubels van de vorige bewoonster die we op de Willhaben-site (Oostenrijkste Marktplaats) zetten en opgehaald kunnen worden. We kopen een nieuwe wasmaschine, koelkast en een grote vriezer die de dag erop netjes worden afgeleverd. Verder zijn we deze week bezig met het uitzoeken van bouwmarkten, wat we waar het beste kunnen halen, regelen het internet en de verzekeringen en maken een afspraak met een aannemer voor het eventueel uitbreiden van het appartementhuis.

De verbouwing kan beginnen.