wat een jaar

Time flies. Nou dat geldt zeker voor ons afgelopen jaar. Wat hebben we veel meegemaakt. Eind december 2021 wagen we de sprong in het diepe en jagen we onze droom na. Op naar Oostenrijk om daar een woon- en vakantieparadijsje te realiseren.

Dit betekent veel sloopwerk en opnieuw opbouwen maar we hebben er ontzettend veel zin in. We beginnen met onze benedenverdieping waar we een appartement van willen maken. De voormalige jachtkamer gaan we ombouwen tot woonkamer, we moderniseren de badkamer en er wordt een slaapkamer gecreëerd.

Natuurlijk lopen we ook tegen probleempjes aan maar positief als we zijn denken we voortdurend in oplossingen ; ) De website wordt gemaakt en we melden het appartement aan op diverse booking sites. Het resultaat is dat we in juni onze eerste gasten kunnen verwelkomen in appartement Sonnenblick.

Na het appartement is het naastgelegen huis aan de beurt dat de naam Nocky Mountains Lodge krijgt. In de eerste instantie pijnigen we onze hersenen over de indeling van de Lodge. Na verschillende mogelijkheden op een rijtje te hebben gezet, zijn we het met elkaar eens dat we de indeling compleet omgooien.

De voormalige woonkamer wordt slaapkamer en visa versa. Dit betekent dat we muren en deuren moeten verplaatsen en leidingen moeten omleggen. Beginnend aan de Lodge, zeggen we tegen elkaar dat het mooi zou zijn als we aan het eind van jaar ook hier onze eerste gasten kunnen verwelkomen.

De berglucht geeft ons absoluut energie want ook dit project gaat als een tierelier. Het gaat zelfs zo voorspoedig dat we eind september ook de “Nocky Mountains Lodge” op de website en de booking sites hebben staan en in oktober de eerste gasten in de Lodge logeren.

Oostenrijk-liefhebbers van over de hele wereld weten ons inmiddels aardig te vinden voor de zomervakantie en de wintersport. We hebben al boekingen van Nederlanders, Duitsers, Oostenrijkers, Zwitsers, Italianen, Slovenen, Slovaken, Tsjechen, Hongaren, Polen, Ieren, Fransen, Belgen, Engelsen en zelfs van Canadezen en Jordaniërs. Echt geweldig! Net als de beoordelingen die we binnenkrijgen! Allemaal lovende woorden van gasten dat ze zich heel erg welkom voelen. En iedereen vindt de ligging en het uitzicht magnifiek.

Terugkijkend op dit jaar is de tijd dus echt omgevlogen. En kunnen met recht zeggen dat we onze draai hier hebben gevonden. Ook Diedel voelt zich helemaal thuis in de bergen en heeft zich als een ware berghond ontpopt. We wonen in een prachtige omgeving, hebben leuke buren en een geweldige vriendenkring opgebouwd.

We genieten van elke dag en hebben al heel wat mooie hike-, fiets- , skitochten en leuke uitstapjes gemaakt.

Kortom dit was een jaar om nooit te vergeten. We hopen dat er nog vele mooie herinneringen bij mogen komen. Samen, met de kinderen, met vrienden en met onze gasten.

Liebe Grüße,

Ronald en Linda

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Uncategorized