Bijna klaar voor verhuur

Zondagochtend 3 april gaan we naar de bouw- en vrijetijdsbeurs. We halen John en Saskia op om met z’n viertjes richting Klagenfurt te rijden. Als we daar aankomen staat er al een mega rij voor de ingang. De beurs wordt goed bezocht. Er zijn maar liefst 5 hallen met een grote diversiteit aan stands. Van stands met pelletverwarming, warmtepompen en solarsystemen tot aan de lederhosen en de heidijurkjes! Onze belangstelling gaat voornamelijk uit naar de solarsystemen. We nemen foldermateriaal mee, eten een hapje en rijden om 15.00 uur weer naar huis. We hebben zeker leuke ideetjes opgedaan en het was een geslaagde dag!

Passen en meten

Maandag 4 april; De leidingen die langs de muur in de hal lopen moeten weggewerkt worden.

We trekken het houtwerk van de kast naast de slaapkamer door en maken een ombouw om de leidingen. Zo oogt de hal nog iets knusser. Er gaat alleen wederom ontzettend veel tijd zitten om alles waterpas te krijgen. Elke keer staan we er versteld van hoe schots en scheef alles loopt.

Dinsdagochtend rijden we vroeg naar de autodealer in Villach. Er brandt een lichtje in het dashboard dat er iets met de motor aan de hand is. Maandags hebben we met de dealer gebeld en we moesten maar even langskomen. Helaas wordt ons medegedeeld dat er vandaag niet naar gekeken kan worden en dat we donderdagochtend 08.00 uur als eersten aan de beurt zijn. Nu we toch in Villach zijn, rijden we nog even langs het Bauhaus voor  materiaal en rijden naar huis.

’s Middags pakken we het werk in de gang weer op. Ronald gaat verder met het raamwerk passend te krijgen en ik begin met het lakken van de planken. ’s Avonds maken we plannen om de volgende dag nog even te skiën. Het zal mooi weer worden en als we vroeg weggaan, kunnen we nog een paar afdalingen pakken voordat de sneeuw papperig wordt. John en Herman gaan ook mee.

Nog even op de latten

De volgende ochtend staan we al om 09.15 op de ski’s op de Turracher Höhe. We skiën tot 11.30 uur en dan besluiten we om te stoppen. We sluiten, voor ons, het seizoen goed af met een drankje in het zonnetje op het terras.

’s Middags gaat Ronald verder met de ombouw in de hal van het appartement en heb ik wat administratieve klusjes te doen.

Stucwerk

Donderdagochtend 7 april staat Ronald om 08.00 uur bij de autodealer. De monteur zegt dat hij een uurtje werk heeft dus besluit Ronald in de tussentijd naar het Bauhaus te lopen om nog wat materiaal te halen. Al vrij snel belt de monteur dat het probleem is opgelost. Er is een zekering kapot en er is een nieuwe ingezet. Rond 11 uur is Ronald thuis, heb ik mijn rondje hardgelopen en hebben we de koffie verdient. Na de koffie gaan we stuken. De wand in de hal, waar de gaten voor de leidingen in zijn geboord, moet weer strak. De volgende dag kan het stucwerk geschilderd worden en schilderen we het trapgat van het appartement naar ons woongedeelte.

De badkamer oppimpen

Zaterdag 9 april gaan we ons oriënteren hoe we de badkamer willen stylen. In principe is de badkamer heel netjes hoor. We vinden alleen het plafond niet mooi en de blauwe tegels op de vloer zouden we nou ook niet zelf hebben uitgekozen. De wandtegels zijn wit met een klein blauw motiefje erdoor en zien er nog als nieuw uit zodat we het zonde vinden om alles te slopen.

Toen we in Sneek waren, hebben we vloertegels bij de Praxis meegenomen waar ook een klein blauw stipje inzit. Die passen, denken we, bij de wandtegel. Als we het plafond van hout maken en de accessoires zwart met hout dan hebben we denken we de badkamer wel aardig up-to-date en past het bij de rest van het appartement. We vinden en bestellen alles on-line.

Ook belangrijk

We maken een beginnetje voor de website. Hier gaat nog best wat werk inzitten maar als we af en toe een stukje doen, zal het vast wel goed komen en kan Jeroen Deen de website straks in elkaar zetten. De gasten kunnen bijna komen. We hebben in ieder geval weer een boeking binnen en dat terwijl we hier nog niet echt mee bezig zijn.

De zondag gaan we niet klussen. We lopen een lekker stuk met Diedel en we hebben ’s middags de buren op de koffie.

Omdat we nog geen plinten in de woonkamer van het appartement hebben en deze ook passend moeten worden gemaakt, gaan we hier maandags mee aan de gang. Dit neemt best wat tijd in beslag maar uiteindelijk zitten de plinten er strak en gelakt in.

ontspanning

De volgende morgen ga ik me maar weer eens over de websitetekst buigen. Na een paar uur ben ik er wel even klaar mee en ga ik een stuk met Diedel lopen. Ronald wil ook even zijn zinnen verzetten en pakt de racefiets.

Woensdags hebben we in de ochtend een afspraak bij onze verzekeringsagent in Patergassen. Vervolgens rijden we door naar Himmelberg voor hout voor in de gang en gaan we naar Feldkirchen om daar een kijkje te nemen bij een aantal zaken waar ze tuinmeubelen verkopen. Het lijkt ons handig om een picknicktafel en een paar ligbedden voor de gasten bij huis te hebben. We stellen ons zo voor dat de gasten dan ’s morgens eventueel lekker op het terras kunnen ontbijten/koffiedrinken en languit op een bedje in de tuin van het zonnetje en het uitzicht kunnen genieten. Het is al halverwege de middag en we hebben nog niet echt iets leuks gevonden. We zoeken een andere keer wel verder en gaan naar huis.

Een wagen volgeladen

Donderdag; vandaag komt Seppele langs om een grote container te brengen. We hebben inmiddels aardig wat bouwafval verzameld.

Het houthok staat vol en we willen gaan opruimen. Als we dit zelf allemaal naar de stort moeten brengen, zijn we wel even bezig dus hebben we een container van 7 kuub besteld. We denken hier wel een mooi eind mee te komen.

Ik begin deze dag met een rondje hardlopen en Ronald begint met een koof in de slaapkamer te maken. De schakelaar van de pelletkachel moet weggewerkt worden zodat gasten hier niet per ongeluk tegen aan komen en daardoor het verwarmingssysteem uitschakelen. We maken er een kapstok van. Zo is de koof ook nog eens functioneel en creëren we extra kledinghaken in de slaapkamer.

Om 11.00 uur komt de vrachtwagen al met de container de weg oprijden. Ze zijn mooi op tijd. Na het middageten gaan we aan de gang en aan het eind van de middag hebben we de container tot de nok toe gevuld.

We hebben een behoorlijke voorraad brandhout. Veel te veel voor ons maar zonde om in de container te gooien. Ronald loopt naar de bovenbuurman, die zijn hele huis op hout stookt en vraagt of hij er belang bij heeft. Hij wil het graag hebben en zal binnenkort een voorraadje met de auto op komen halen.

Finishing touch

Vrijdag 15 april; We gaan met de ombouw in de gang bezig. Het geraamte staat en we kunnen nu met de afwerking bezig. Deze dag besteden we ook om muurdecoratie uit te zoeken. ’ s Middags komen alle accessoires van de badkamer binnen. Het blijft elke keer wel spannend of dat wat je uitgezocht hebt, ook mooi zal staan. En, ook niet geheel onbelangrijk, of het klopt met wat je besteld hebt  ; )

Zaterdag 16 april gaan we voor de aankleding van de woonkamer en de slaapkamer op pad en leggen we de laatste hand aan de ombouw in de hal. Wauw, wat een transformatie heeft de gang ondergaan. We zijn best trots op wat we gecreëerd hebben. Nu nog een beetje aankleden en dan kunnen we dit project ook afvinken.

Het is 1e Paasdag, we slapen wat uit, hebben een heerlijk Oostenrijks paasontbijtje en kunnen op het terras in het zonnetje genieten van de koffie. Verder doen we niet zo veel vandaag. We monteren alleen de plisseegordijnen in het appartement en gaan wat in de tuin aan het werk.

Verrassing nr.1

Paasmaandag slopen we halverwege de ochtend het plafond uit de badkamer. Het blauw/witte plafond staart ons al maanden glimmend aan.

Aangezien Seppele de container morgen komt ophalen, kan het oude plafond ook mooi mee. We maken bijzettafeltjes voor de woonkamer en daarna gaan we een wandeling om de Afritzersee maken. Dit meer ligt vlakbij en kan je vanaf ons huis achter de Brennsee zien liggen.

Vandaag horen we dat Robin van plan is om een paar dagen te komen. Wat een leuke verrassing. We hebben elkaar al een tijdje niet gezien want toen we in Sneek waren voor de verjaardagen, had Robin corona en konden we niet naar hem toe.

De goede ombouw?

Dinsdag 19 april; vandaag halen we het hout op voor het plafond in de badkamer. Het plafond ziet er nu uit als een “Help-mijn-man-is-klusser-plafond” en daar willen we snel verandering in brengen.

We zijn nog maar net thuis en hebben het hout uitgeladen als het bezorgbusje van Möbelix de berg op komt rijden. Fijn! De ombouw en de koelkast worden omgeruild.

En ja hoor…….. ze presteren het gewoon om weer met precies dezelfde ombouw aan te komen. Hoe is het mogelijk! Gelukkig is de koelkast wel goed en zit hier wel een vriesvak in. De bezorgers nemen de ombouw weer mee en vertrekken weer. Als ze weg zijn geven we onszelf een momentje om dit, zeg maar, even te verwerken. Dan besluiten we om het zo te laten. We hebben echt geen zin om weer 8 tot 10 weken te moeten wachten want we willen verder. We maken een deal bovenop de andere deal voor de volgende keuken. Het is goed zo!

Möbelix is net weg als de vrachtwagen van Seppele de containter komt ophalen. Als ook hij wegrijdt, gaan we met het plafond verder. ’s Avonds zit het nieuwe plafond inclusief de inbouwlichtjes erin. De badkamer ziet er gelijk een stuk knusser uit.

We gaan het anders doen

Woensdag 20 april; Deze middag hebben we een bijeenkomst met alle buren en de voorzitter, Herr Moser, van de kerk. We steken alle koppen bijéén en bespreken de toegangsweg naar onze huizen. De Diaconie zal een contract gaan opstellen over het repareren van de weg. Zolang dit nog niet goed op papier staat, willen we geen risico’s nemen met bouwverkeer dat voor ons over de weg moet.

Dit heeft ons wel de tijd gegeven om na te denken of we het appartementenhuis wel zo nodig moeten gaan uitbreiden. Het zal ongetwijfeld mooi staan maar we nemen nu het besluit om de indeling van het huis intern op te lossen door muren te verplaatsen.De kosten die een uitbreiding met zich meebrengt wegen niet af met de extra ruimte die dit gaat creëren.

De E-card

Donderdag 21 april; vandaag moeten we naar Villach, we hebben namelijk een afspraak met de politie voor ons verzekeringsnummer. Voor je ziektekostenverzekering meldt je je hier aan bij de ÖGK. Van hen krijg je een nummer. Met dit nummer maak je een afspraak bij de politie in Villach. Daar krijg je een A4tje met je nummer en een stempel. Vervolgens maak je een afspraak bij het Bezirk Hauptmannschaft. Wij moeten dat in Spittal an der Drau doen. En daar krijg je een document met stempel als bewijs dat je hier niet illegaal bent. Als het goed is krijg je dan binnen een paar weken je zorgpasje (E-card) toegestuurd! Best wel omslachtig allemaal maar zo werkt het hier.

Verrassing nr. 2

Vandaag horen we ook dat Iris met Robin meekomt. Ze heeft nog een ticket kunnen kopen op dezelfde vlucht. Wat een leuk nieuws. Het hele gezin weer eens compleet. Iris moet wel werken maar er is nog genoeg tijd om leuke dingen met elkaar te ondernemen. We gaan er zeker een mooie tijd van maken.

Vrijdags  restylet Ronald het wandmeubel. De frontjes worden zwart gespoten en de zijkant wordt met hout bekleed. Ik ga hardlopen en daarna verder met de blog en de website. ’s Middags krijg ik een klant voor een massage en shiatsubehandeling en daarna gaan we lekker chillen voor de Formule 1.

Het weekend besteden we aan de badkamer. De plinten worden gemonteerd en de badkameraccessoires worden opgehangen. Nu alleen de vloer nog en dan is de badkamer ook helemaal “guestproof.” We hebben donderdag in Villach badhanddoeken en badlakens voor de gasten besteld en zaterdag liepen we tegen mooi serviesgoed aan voor in de keukens van de appartementen. De wanddecoratie komt ook vandaag binnen voor de gang, de slaapkamer en de woonkamer. We zitten nu echt in de afwerkfase om alles een beetje op te leuken.

Compleet

Maandag en dinsdag staan een beetje in het teken van opruimen, decoratie ophangen, boodschappen doen en schoonmaken. Zo zijn we helemaal klaar voor woensdag om Robin en Iris van het vliegveld uit Lubljana te halen en een paar dagen heerlijk te genieten van wat qualitytime met de jeugd. Dit zijn een paar super dagen.

wanneer komen ze nou?
Genieten van het uitzicht!

We hebben mooi weer en we kunnen met elkaar van de omgeving genieten maar bovenal van elkaar. Deze dagen gaan veel te snel voorbij. Voor we het weten zwaaien we ze weer uit.

We gaan weer over op de orde van de dag.