Voorbereidingen vanuit Nederland

Het is alweer een paar weken geleden dat we met het huurbusje, vol met in elkaar geslagen oude meubels, terug naar Sneek rijden.

Zondag 28 november, het heeft gesneeuwd en de weg naar ons huis is door de plaatselijke sneeuwschuiver sneeuwvrij gemaakt. De voorspellingen zijn dat er nog een sneeuwdump aankomt dus besluiten we om ’s middags te vertrekken. Toch wel vreemd om het huis, wat nu ons “thuis” is, achter te laten en met een logeertas met de hoognodige spullen terug te rijden. De lokale sneeuwschuiver zegt ons toe dat hij onze oprit sneeuwvrij zal houden zolang we weg zijn. Onze Nederlandse vrienden die vlakbij wonen en de buurvrouw houden ook een oogje in het zeil.

Maandagmiddag 29 november komen we, na een vlotte reis, om 16.15 uur in Sneek aan. Daar rijden we gelijk door naar de stort en binnen een half uur is de bus geleegd. Vervolgens halen we ons Upje op die bij het garagebedrijf staat en is voorzien van 4 nieuwe winterbanden. Daarna leveren we de bus in en gaan door naar ma waar we ’s nachts slapen.

De volgende ochtend halen we Diedel op, die de hele week bij ‘oma’ gelogeerd heeft. Wat een blij weerzien! Na de koffie gaan we richting Leeuwarden. Daar wonen we de komende weken bij Robin in om wat hand- en spandiensten in en om het huis te verrichten.

In deze weken krijgen onze plannen ook meer vorm en treffen we voorbereidingen om alles in goede banen te leiden. We hebben al ideeën over hoe we de appartementen in willen gaan richten. Zo leuk om hier mee bezig te zijn! En gelukkig zitten we aardig op één lijn! We kopen 3 mooie koeienhuiden, gordijnen voor ons eigen- en het appartementenhuis (22 stuks in totaal) en 12 kussens. Was eigenlijk niet de bedoeling om dat in Nederland te halen maar ze waren te leuk om te laten liggen. Alleen nu de vraag, “hoe krijgen we dit in godsnaam allemaal mee”???  Het is namelijk de bedoeling om straks in het Upje naar Oostenrijk te rijden.

We nemen contact op met het verhuisbedrijf waar onze meubels nu opgeslagen staan en kunnen aanstaande vrijdag het vrachtje daar afleveren zodat zij het in januari meenemen. Gelukkig, hoeven wij straks niet als 2 sardientjes in blik met hond, in een propvol Upje richting Oostenrijk te rijden. Wij verkopen namelijk de Mercedes volgende week en willen in Oostenrijk een auto kopen met 4×4 aandrijving. Het Upje wordt te zijner tijd door de jeugd opgehaald en rijden ermee terug naar Nederland.

Zo ontstaat ook het idee om de Up te laten beletteren. Dinsdagochtend 14 december wordt door Eddy Noorman van Line by Line Reclame, de reclame vakkundig op de Up geplakt. Wow, het was natuurlijk al echt maar nu lijkt het weer een stukje echter! Het staat prachtig! NOCKYMOUNTAINS.NL in mooie duidelijke witte letters.

Ons avontuur komt steeds dichterbij.